Festivalul „RomânIA autentică” va avea loc la Hobița, dar și la Iași!

Festivalul „RomânIA autentică” va avea loc la Hobița, dar și la Iași!
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Festivalul „RomânIA autentică”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Asociaţia Naţională a Antreprenorilor, ANT şi alte instituţii, anul trecut, la Târgu Jiu şi Hobiţa, comuna Peştişani, a atras mii de turişti din întreaga ţară în județul nostru. Anul acesta, festivalul va avea loc din nou la Hobița, dar și la Iași, capitala renașterii naționale.

RomânIA Autentică s-a născut din dragoste de neam, patrie, artă, cultură și frumos, spuneau organizatorii. „Demarând acest proiect odată cu începutul anului 2016, am promis ca an de an să presărăm activități de suflet, să redescoperim împreună cultura și tradițiile, oamenii de valoare ai României și bineîțeles împreună să reușim să înscriem ia românescă în patrimoniul UNESCO. Anul trecut am celebrat RomânIA Autentică, acasă la Brâncuși, un eveniment amplu, cu impact național și internațional. Anul acesta va avea loc și la Iași, capitala renașterii naționale”, au anunțat organizatorii pe site-ul www.romaniaautentica.ro

Timp de două zile, pe 24 şi 25 iunie 2016, judeţul Gorj a fost capitala românească a iei! Așa va fi anul acesta! Cei care au mers la Hobiţa, au sărbătorit împreună de Sânziene, punând în valoare meşteşugurile tradiţionale şi alte obiceiuri străvechi şi autentice. Au fost organizate parade ale iilor atât la Târgu Jiu, cât şi la Hobiţa. Întreg evenimentul a fost legat de Constantin Brâncuşi şi de operele brâncuşiene de la Târgu Jiu. Prima paradă a iilor, de Sânziene, a avut loc chiar pe Calea Eroilor. Parada a debutat cu un spectacol folcloric la Masa Tăcerii şi s-a încheiat cu o horă uriaşă, în Parcul Coloanei Fără Sfârsit.

 

Anul acesta, pentru că dorul de România Autentică, ediția a doua, a fost la fel de mare, ne-am propus să ne revedem  la Hobița, dar și în Capitala Renașterii Naționale, la IAȘI. În urmă cu 100 de ani, orașul Iași, fosta capitală a Moldovei, își demonstra încă o dată importanța strategică pentru națiunea română. Despre jertfa înaintașilor noștri se vorbește astăzi mai puțin, uităm elementele identitare din care țășnește sângele românesc. Sutele de mesaje  și imagini transmise atât pe mail cât și pe contul nostru de facebook  ne-au impulsionat să continuăm, am simțit că am  pătruns în case și în sufletele a mii de români care ni s-au alăturat în demersul nostru de a promova o RomânIE Autentică.  Așadar, vă așteptăm în data de 24 iunie, de Sânziene, la cea de-a doua ediție a Festivalului RomânIA Autentică care se va desfăsura la IAȘI și la Hobița, anunță cei  de la RomânIA autentică.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Din aceeasi categorie