Fantomele din Bucuresti part 2

Fantomele din Bucuresti part 2
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Legendele urbane sunt multe, iar Bucureștiul este unul dintre orașele mari care are atât de multe tuneluri subterane și povești misterioase încât lipsa poveștilor cu fantome și nu numai ar fi fost imposibiliă. Fenomene aparent fără explicaţie sau întâmplări care îţi fac inima să stea-n loc au ţesut poveşti cu iz de paranormal în jurul unor clădiri importante din Capitală.

Legende urbane sau adevăruri care sunt “dincolo de noi”? Poveştile cu locuri bântuite aduc groază localnicilor şi deliciul aventurierilor care le vizitează în căutare de apariţii misterioase. Unii spun că n-au vazut nimic, dar alţii se jură că fantomele le-au trecut prin faţa ochilor, aşa că legendele se păstrează şi devin tot mai puternice. Fantomele unor copii orfani, ţinuţi nemâncaţi până la epuizare într-o casă din Centrul Vechi, cărora şi în ziua de azi li se aud strigătele ascuţite după miezul nopţii, sau balta din care nici măcar animalele nu se încumetă să bea apă, acestea sunt poveşti pe care nu mulţi ar avea curaj să le asculte.

** Orfelinatul bantuit de pe Strada Franceza **

orfelinatul-de-pe-strada-francezaIstoria nescrisă a Centrului Vechi şi-a rezervat şi un „capitol‟ şi pentru „sufletele chinuite‟ din întunecatele cotloane ale caselor de pe Strada Franceză. Un astfel de loc bântuit se află chiar la numerele 13 şi 14.

Cunoscătorii locului vorbesc despre nici mai mult, nici mai puţin de 203 de spirite de copii care ar bântui această casă. Legenda spune că aici a fost un orfelinat unde erau aduşi copii ai străzii, de patronul casei, Stavrache Hagi-Orman, un om de o răutate pură. Copiii erau ţinuţ nemâncaţi până la epuizare, iar gazda se desfăta cu ţipetele lor de foame.

Mulţi dintre cei care trec pe lângă această casă cu obloanele trase de zeci de ani, povestesc cum, după miezul nopţii, încă se mai aud vocile ascuţite ale micuţilor care strigă „Vrem apă! Apă!‟

** Foisorul de Foc bantuit de o femeie inselata **

foisorul-de-foc-romania-rurala-1024x768

Se spune că la Foişorul de Foc se aprind lumini ciudate în fiecare lună în a 9-a zi, fix la ora 23:30. Povestea spune că un pompier a decedat aici acum 103 ani. Alte legende spun că soția unui pompier provoca incendii în apropiere, convinsă fiind că soțul ei o înşală chiar în Foișorul de Foc. Femeia ar fi căzut de la etajul 2 și și-a pierdut viața, iar acum sufletul ei caută răzbunare.

** 23 de fantome la Casa Vernescu **

casa-vernescu-romania-rurala-1024x683Și impunătoarea clădire Vernescu are legendele ei. Aici funcționa un cazinou, dar se crede că în curte sunt nu mai puțin de 23 de fantome ale celor care și-au pierdut averile acum sute de ani la ruletă. Ba chiar unii spun că în curte se simte, din când în când, miros de pucioasă, care îi atenționează pe cei care intră să plece cât mai repede.

 

 

 

citeste si prima parte Fantomele din Bucuresti

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Din aceeasi categorie