Fantomele din Bucuresti part 1

Fantomele din Bucuresti part 1
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Legendele urbane sunt multe, iar Bucureștiul este unul dintre orașele mari care are atât de multe tuneluri subterane și povești misterioase încât lipsa poveștilor cu fantome și nu numai ar fi fost imposibiliă. Fenomene aparent fără explicaţie sau întâmplări care îţi fac inima să stea-n loc au ţesut poveşti cu iz de paranormal în jurul unor clădiri importante din Capitală.

Legende urbane sau adevăruri care sunt “dincolo de noi”? Poveştile cu locuri bântuite aduc groază localnicilor şi deliciul aventurierilor care le vizitează în căutare de apariţii misterioase. Unii spun că n-au vazut nimic, dar alţii se jură că fantomele le-au trecut prin faţa ochilor, aşa că legendele se păstrează şi devin tot mai puternice. Fantomele unor copii orfani, ţinuţi nemâncaţi până la epuizare într-o casă din Centrul Vechi, cărora şi în ziua de azi li se aud strigătele ascuţite după miezul nopţii, sau balta din care nici măcar animalele nu se încumetă să bea apă, acestea sunt poveşti pe care nu mulţi ar avea curaj să le asculte.

** Hotel Cismigiu – Moartă, după trei ore de strigăte disperate **

hotel-cismigiu-legende-romania-ruralaO astfel de legendă macabră înconjoară Hotelul Cişmigiu din Capitală. Istoria arată că, în jurul berăriei Gambrinus (construită de Ion Luca Caragiale) s-a ridicat Hotel Palace, numit mai târziu Hotel Cişmigiu. Anii aceia (1914) reprezentau împlinirea orientărilor occidentale, de aceea acest hotel a reprezentat un mare pas pentru modernismul românesc.

Din pricina localizării centrale, clădirea a fost exploatată la maximum, fără a primi însă îmbunătăţirile necesare. Astfel, grandiosul Hotel Cişmigiu se închide în 1970. După revoluţie, în 1990, hotelul este dat Academiei de Teatru şi Film, servind drept cămin pentru studenţi.

Legenda spune că, într-un weekend, când studenţii erau plecaţi, hotelul a fost pătat de o energie negativă foarte mare. O studentă din Republica Moldova, din prima sau a doua generaţie de studenţi basarabeni de la actorie, se prăbuşeşte în casa liftului. Ceea ce este foarte trist e că ea nu a murit, ci a supravieţuit, suferind în chinuri groaznice înca trei ore de la nefericitul eveniment, iar apoi a murit. Fata a strigat în acele groaznice trei ore după ajutor, care pentru ea au însemnat o eternitate, însă nimeni nu a auzit-o, conform historia.ro

** Manastirea Chiajna, lăcaşul de cult nesfinţit **

manastirea-chiajna-romania-ruralaUn alt loc renumit pentru fenomenele paranormale este Mănăstirea Chiajna, a cărei viaţă a început undeva în secolul XVII, în timpul domniei lui Alexandru Ipsilanti. Era o mănăstire mare, cu ziduri groase, motiv pentru care turcii au „confundat-o‟ cu o cetate şi au asaltat-o. În plus, istoria mai arată că aici şi-au găsit refugiul şi bolnavii de ciumă. Şi tot aici, din cauza aceleiaşi boli, şi-a găsit sfârşitul Mitropolitul Ţării Româneşti, Cozma. După acestea, ea a fost părăsită, clopotul i-a fost aruncat în apele Dâmboviţei, iar oamenii au blestemat-o şi au lasat-o în ruină.

După spusele localnicilor, clopotul încă se mai aude bătând în nopţile cu lună plină. De asemenea, acest lucru este demonstrat şi prin câteva înregistrări audio, însă nu au fost luate în seamă. Cei mai mulţi suţin că aceste evenimente negative au avut loc din cauză că pământul şi mănăstirea nu au apucat să fie sfinţite.

** Casa Poporului, fantomele chiriaşi pe vecie **

casa-poporului-romania-ruralaEste una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume și, se pare, una cu multe spirite care nu și-au găsit liniștea. Pe imensul șantier, 27 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă. Se crede că alte decese, care nu au fost făcute publice, au avut loc când cei din regimul comunist au realizat camere și tuneluri secrete despre care nu se dorea să știe nimeni, nici măcar cei care le-au construit. Se spune că fantomele apar noaptea pe coridoarele celei mai mari construcţii din Europa, rup sigilii, fluieră sau fac să ţiuie sistemele de securitate. Personalul de noapte al clădirii povesteşte cum aceste fantome au început să-şi facă simţită prezenţa cu aproximativ 10 ani în urmă. „Anca‟ este una dintre ele. Potrivit relatărilor, năluca este o tânără de 20 de ani, cu o rochie de vară cu desen floral, care se arată doar personalului în uniformă şi cere ajutor.

citeste si partea a II-a Fantomele din Bucuresti

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Din aceeasi categorie